Magyar (HU)English (EN)Romana (RO)

  

  

Designed by EddySystem

 

Kezdőlap

Ügyfélfogadás

Javítás

VIP program

Híreink

Kapcsolat

Partnereink

 Látogassa meg a GeminiTel oldalát a Facebookon!

GeminiTel a Facebookon

 

Címünk


Javítás

Az egyszerű javítást Ön megvárhatja. Azonban vannak olyan esetek, amikor a javítás bonyolult műszeres bevizsgálást hibafeltárást igényel. A javítás is összetetté válhat. Az alkatrészek cseréje speciális eszközöket és berendezéseket igényelhet. Ezek elvégzése több időt vesz igénybe. Ilyen esetben átvesszük a készüléket és mindent megteszünk annak érdekébe, hogy a javítási folyamat ne tartson tovább két munkanapnál. (Bizonyos alkatrészek rendelése esetén ez több időt is igényelhet, ebben az esetben értesítjük Önt).
(Bizonyos alkatrészek rendelése esertén ez több időt is igényelhet, ebben az esetben értesítjük Önt).

A javítás ESD környezetben zajlik. Mozgásunk során a súrlódás következtében testünk elektrosztatikusan feltöltődik. Amint hozzáérünk egy fémhez elektrosztatikus kisülés jön létre. Bizonyára tapasztalta már azt a sercegő hangot amikor levette a kötött pulóverét, vagy egy száraz őszi napon megérintve a kilincset vagy a vízcsapot az megrázta. Testünk akár 20kV-ra is feltöltődhet. Ilyenkor bizony "megcsíp" a kisülés. Egy ekkora szikra végzetes az alkatrészekre nézve. A legrosszabb, hogy ha csak pár száz V-ra töltődünk fel akkor az nem ráz, nem csíp, nem szikrázik. Észre sem vesszük, amikor kisülés jön létre. Azonban az érzékeny alkatrészeket azonnal tönkreteszi. Ezért úgynevezett ESD környezetben végezzük a javítást. Ez megakadályozza a feltöltődést, így kisülés sem jöhet létre.


ESD következtében Hkigyulladt Hindenburg léghajó

Profeszionális szervízeszközök. A javítás során nem csak a padló, az asztal és a technikus ruházata antisztatikus, de kulcsfontosságú a NOKIA előírásainak megfelelő szervizeszközök használata. A forrasztáshoz alsó fűtést használunk. Ez könnyebbé teszi a forrasztást és csökkenti az áramkörök hő terhelését és hirtelen aránytalan hő tágulását. Az apró alkatrészeket mikroszkóppal ellenőrizzük. A forrasztáshoz pákát, csipeszpákát és hőlégfúvót használunk. Az alkatrészeket közvetlenül a NOKIA szállítja. Az érzékeny alkatrészeket ESD zacskóba tároljuk. A javításhoz minden támogatást megkapunk beleértve a szervizdokumentációkat is.

Jól képzett szakemberek javítják a készülékeket. A szakirányú iskolák elvégzését követően szakembereink rendszeres NOKIA tréningeken, készülékismertetőn, javítási és hibakeresési továbbképzéseken vesznek rész. Ez elengedhetetlen a naprakész ismeretek és a dinamikusan fejlődő technika nyomon követéséhez.