Magyar (HU)English (EN)Romana (RO)

  

  

Designed by EddySystem

 

Kezdőlap

Ügyfélfogadás

Javítás

VIP program

Híreink

Kapcsolat

Partnereink

 Látogassa meg a GeminiTel oldalát a Facebookon!

GeminiTel a Facebookon

 

Címünk

 

Windows Phone Alkalmazások

 

Windows Phone Játékok


Híreink

           

2017.06.15

Változások a Nokia és Microsoft garanciális javításokkal kapcsolatban.
           

2014.08.21

A Windows Phone 8.1 interaktív bemutatója.
           

2014.07.15

A Nokia hivatalosan bejelentette a WP 8.1 és a Cyan frissítést.
           

2014.01.10

A Nokia hivatalosan bejelentette a WP Black frissítést.
           

2013.10.20

Ma reggel bemutatták az első Windows tabletet Abu Dhabi-ban.
           

2013.08.23

Külső mechanikai igénybevétel modellezése.
           

2013.08.12

Hogyan működik az optikai képstabilizátor?
           

2013.08.05

Hogyan működik a nagyfelbontású kamera?
           

2013.06.25

A Nokia kínai gyárában elkészült az egymilliárdodik telefon.
           

2013.05.08

Segítség, nem tudom kezelni a Lumia telefonom!
           

2013.04.05

Itt a Windows Phone 7.8!
           

2012.10.16

Nokia Lumia felhasználók figyelem! Live fiók és a SkyDrive.
           

2012.09.18

Mit jelent az LTE és a 4G?

Microsoft, Nokia

Warranty

Változások a Nokia és Microsoft garanciális javításokkal kapcsolatban..
(2017.06.15.)

Szeretnénk tájékoztatni Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Microsoft jogutódja a német B2X CARE SOLUTIONS GMBH június 15-ei határidővel felmondta a szervizünkkel kötött Nokia és Microsoft készülékek garanciális javítására vonatkozó szerződésünket. Ettől a naptól már nem tudjuk elvégezni a garanciális javításokat. További információért kérjük látogassanak el a www.b2x.com honlapra.

A hibás garanciális készülékeket a https://support.b2x.com/  oldalon lehet bejelenteni, melyet futár szállít a központi szervizbe.

A térítéses készülékek javításával kapcsolatban továbbra is a megszokott módon állunk rendelkezésükre. A továbbiakban vállaljuk Samsung és iPhone készülékek térítéses javítását is!

Windows Phone 8.1

A Windows Phone 8.1 interaktív bemutatója.
(2014.08.21.)

A Microsoft kiadott egy nagyon hasznos interaktív bemutatót, melynek segítségével már készülékvásárlás előtt megnézheti a Windows Phone 8.1 újdonságait. Ha már rendelkezik Windows Phone 8.1 operációs rendszerű Nokia készülékkel, akkor hasznos tippeket kaphat készüléke használatához.

Hozzon ki többet készülékéből!

Készüléke az Ön személyi asszisztense. Hasznos, informatív, szórakoztató és a munkáját is megkönnyíti. Segít a vásárlásban, az utazása során, de abban is partnere, ha csak egy kellemes vendéglőben szeretne vacsorázni. Ahhoz viszont, hogy készüléke hű társa legyen alaposan meg kell ismernie. 

Próbálja ki a bemutatót és fedezze fel készüléke képességeit!

Figyelem! A hangvezérlés és felismerés magyar nyelven nem elérhető.
A Cortana csak az Egyesült Államokban működik!

Windows Phone
Cyan

A Nokia hivatalosan bejelentette a WP 8.1 és a Cyan frissítést.
(2014.07.15.)

A Microsoft mától elkezdi elérhetővé tenni WP8 operációs rendszert érintő frissítést és a Cyan-t, mely külön "Nokiás" feature-öket biztosít a Lumiáknak.
A hivatalos bejelentés a
Nokia Conversation-ön olvasható (angol nyelvű).
A frissítés készülék és szolgáltatótól függően eltérő időpontban válik elérhetővé.
Azoknak a felhasználóknak, akik nem fejlesztők, mégis telepítették a 8.1 béta verziót (WP 8.1 Developer Preview) még várniuk kell a Cyan frissítésre.
A frissítés számos újdonságot tartalmaz. A grafikai változások (legördülő menü, testreszabható csempeméret és háttér) csak a kezdet. Számottevő újjításokat tapasztalhatunk a már ismert és az új alkalmazásokban is.

A frissítés újdonságairól bővebben itt olvashat.
Tekintse meg a WP 8.1 és a Cyan bemutató videóját.

Windows Phone

Black

A Nokia hivatalosan bejelentette a WP Black frissítést.
(2014.01.10.)

A Nokia hivatalosan bejelentette, hogy mától elkezdték a Black frissítést elérhetővé tenni Windows Phone 8-as Lumiákra. A készülékekre folyamatosan jelenik meg a frissítés.
A részletekről a Nokia Conversation-on olvashatnak (angol nyelvű). 

Sok új és továbbfejlesztett alkalmazással jelent meg, mint például a Mappák, Nokia StoryTeller, Nokia Camera, Nokia Refocus, Nokia Beamer, Glance Screen 2.0. Támogatja a Bluetooth Low Energy Profile-t.
Az alkalmazásokról részletesebb leírást itt olvashat (angol nyelvű).

Tekintse meg a Black bemutató videóját.
Tekintse meg az alkalmazások bemutató videóját.

Nokia Tablet
Lumia 2520

Ma reggel bemutatták az első Windows tabletet Abu Dhabi-ban.
(2013.10.22)

Mobiltelefon, vagy számítógép? Mindkettő akarom!
A Nokia bemutata az első Windows talbetet a Lumia 2520-at.

Paraméterei: Windows RT8.1; GSM 850, 900, 1800, 1900MHz; WCDMA 580, 900, 1800, 1900, 2100MHz; 10.1"-os full HD kijelző gorilla glass 2; 2.2GHz négymagos Qualcomm Snapdragon 800; Hátsó kamera 6.2 MP; Első kamera 2MP; Stereo előlapi hangszórók; Akku 8Ah.

A teljes bemutató megtekinthető ide kattintva.

Nokia 206

Külső mechanikai igénybevétel modellezése
(2013.08.23)

A mobiltelefon érzékeny eszköz, vigyázni kell rá. Nem szabad leejteni, dobálni, ütögetni, vízbe dobni, stb. Ezek a behatások szakszerűtlen használatnak minősülnek és garanciamegvonással járhatnak. Azonban a gyártónak valahogy tesztelnie kell azt, hogy "mit bír" a készülék. Ennek vizsgálatára a "drop test" avagy a leejtés tesztet használják. A teszt során hétköznapi behatásokat próbálnak utánozni gépiesített eszközökkel. Ezáltal hosszas használati időt tudnak pár napba zsúfolni. De hogyan is lehet tesztelni az ütésállóságot, kopásállóságot és az egyéb mechanikai behatást?
Így: Nokia 206 drop test. Otthon NE próbálja ki!

Nokia Lumia 1020

Hogyan működik az optikai képstabilizátor?
(2013.08.12)

Ha mozog, remeg a kezünk exponáláskor, akkor a CCD felületére vetülő kép is remegni fog. Ezért az exponált kép életlen és homályos lesz. Hogyan kerülhetjük el a homályos képek készítését? Használhatunk állványt, de ez egy mobiltelefon esetében nem igazán életszerű. Az exponáló gomb lenyomása, vagy az érintő megérintése során is elmozdulhat a kamera. Sokat segít, ha használjuk a késleltetett, időzített exponálást. A probléma hatékony kiküszöbölésére fejlesztették ki az optikai kép stabilizátort (Optical Image Stabiliser). A készülék érzékeli a kezünk remegését és a kamera előtti lencserendszert ellenkező irányba mozdítja el. Így a CCD felületén kialakult kép már nem remeg. Az OIS működését a lencserenszer mozgatásával az alábbi videó szemlélteti . Jelenleg az alábbi készülékek rendelkeznek OIS-el: Lumia920, Lumia925, Lumia1020.

Nokia 808 PureView

Hogyan működik a nagyfelbontású kamera?
(2013.08.05)

A kamera fő eleme az objektív és a CCD. Az objektív precízen megtervezett lencserendszerből áll. A CCD egy nagyfelbontású fényérzékelő eszköz, a képérzékelő. A tereptárgyakról visszaverődő fénysugarak az objektíven keresztül a CCD-re vetülnek, melynek felületén kialakul az optikai kép. A CCD ezt elektromos jelekké, majd digitális adatfolyammá alakítja. Ezt a nagy mennyiségű adatot a processzor dolgozza fel. Ott történik a JPEG és az MPEG tömörítés is. A processzor az adatokat a kijelzőnek továbbítja, ezáltal valós időben látjuk a fotótémát. A kép vagy video rögzítése az exponáló gomb lenyomásakkor vagy az érintő megérintésével megkezdődik. Az adatok fájlok formájában a memóriába kerülnek, ahonnan bármikor visszanézhetjük. Nézze meg a szemléltető videót! Nagyfelbontású 41MP-es kamerával szerelt készülékek: Nokia 808, Lumia1020

A Nokia kínai gyárában elkészült az egymilliárdodik telefon.
(2013.06.25)

A Nokia a Twitteren tette közzé a hírt. Dongguanban elkészült az egymilliárdodik telefon. Nem semmi, még leírni is nehéz ezt a számot.

Segítség, nem tudom kezelni a Lumia telefonom!
(2013.05.08)

A Windows operációs rendszer jelentősen eltér a korábban megismert Symbian operációs rendszertől és teljesen más, mint az Android. Ezért akik régebbi platformról térnek át a Windows Phone operációs rendszerre egy merőben más világgal találkoznak. Kezdetben nehézséget okozhat a készülék kezelése, de ez pillanatok alatt a múlté, ha igénybe veszi az online segítséget.
A NOKIA honlapján adja meg készüléke típusát és töltse le a használati a magyar nyelvű útmutatót *.pdf formátumban. Használhatja továbbá a Microsoft támogatását, ahol minden kérdésére megtalálja a választ a Windows Phone 7 és a Windows Phone 8 operációs rendszerrel kapcsolatban.

Itt a Windows Phone 7.8!
(2013.04.05)

A korábban Windows phone 7.5-ös operációs rendszerrel kiadott készülékek (Lumia 610, 710, 800) frissítésére megjelent a 7.8-as verzió. Ez egyben az utolsó nagy frissítés is. Eltűnt a főmenüből a jobb oldali nyíl, így a csempék a teljes képernyőt kitölthetik. A csempék mérete állítható, ezáltal sokkal több csempe kifér a főképernyőre. Természetesen a látványon túl rengeteg más újdonságot is tartalmaz. A frissítést házilag a Zune programmal lehet elvégezni. Fontos tudni, hogy a különböző szolgáltatói variánsok eltérő időben jelenhetnek meg. Ezért előfordulhat, hogy az Ön készülékére még nem adták ki a 7.8-as frissítést így a Zune nem ajánlja fel az új verziót. Ez esetben próbálkozzon egy-két hét elteltével. Ha nem szeretne bajlódni vele hozza el hozzánk.
A garanciális idő alatt díjmentesen végezzük el a szoftverfrissítést is!

Nokia Lumia felhasználók figyelem! Live fiók és a SkyDrive.
(2012.10.16)

A készülék szervizelése során minden esetben szoftverfrissítésre is sor kerül.
Ez minden adatot töröl a készülékből. A szoftverfissítés előtt nincs lehetőség teljes adatmentésre és utólagos visszatöltésre. Ezért fontos, hogy adatairól naprakész mentéssel rendelkezzen. A Windows Live fiók használatával a névjegyzék feltöltődik a felhőbe (Microsoft szerver) és onnan bármikor visszatölthető a készülékbe. Ezzel egyidejűleg egy e-mail címet is kap, melyet használhat mobilkészülékéről, számítógépről és web felületről egyaránt.
A részletekért kattintson ide. Ezáltal szoftverfrissítést követően a névjegyzék ismét elérhetővé válik. A Live fiókhoz automatikusan jár a SkyDrive szolgáltatás. A részletekért kattintson ide .  A tárhelyre feltöltheti fotóit és egyéb dokumentumait, melyeket bárhonnan web felületen is elérhet.
Ha még nincs Live fiókja ne halogassa a regisztrációt!

3G

3,9G

4G

Mit jelent az LTE és a 4G?
(2012.09.18)

Long Term Evolution következő állomása a negyedik generációs technológia a 4G. A technológia legfontosabb, előnye a nagy le- és feltöltési sebesség, melynek elméleti felső határa álló helyzetben 1Gbps, de mozgás (utazás) közben sem csökkenhet 100 Mbps alá. Továbbá a lecsökkent késleltetési idő, aminek köszönhetően az online alkalmazások és játékok mobilhálózaton keresztüli használata még könnyebb. A nagy felbontású, akár HD minőségű videofilmek le- és feltöltése jelentősen gyorsabb, valamint több program is gond nélkül futtatható egyszerre, mindezek pedig látványos mértékben javítják az ügyfélélményt.
A valóságban még nem működik sehol a szbványban leírt 4G technológia. Jelenleg sokkal moderáltab adatátviteli sebesség valósítható meg. Ezt nevezik 3.9G-nek. Sokan 4G-s megjelöléssel reklámozzák, hisz a 3.9G része a 4G szbványnak. A jelenlegi maximális átviteli sebesség 300Mbps, míg mozgás közben 75Mbps.